Skip to main content

Hej! Erik heter jag och bor i Täby en bit utanför Stockholm. Jag bor här tillsammans i en lägenhet med en rumskamrat som jag just fick höra världens bästa historia från och tänkte dela med mig av. Jag brukar inte skriva om saker jag hör online men denna story var för bra för att inte berättas och jag delar därför med mig av den.

Det hela började med att min rumskamrat vaknade av ett SMS från en kompis. Kompisen frågade vad min rumskamrat skulle göra under dagen vilket var lite ovanligt då både han och min rumskompis arbetar dagtid. Min kompis svarade att han skulle upp och jobba men att han blev väckt för tidigt nu och säkert skulle vara trött under dagen och sedan frågade han om det var något speciellt hans kompis undrade över då han hade skrivit ett SMS.

Kompisen svarade att han bara ville veta och ”checka in” och diskussionen slutade lite där. Efter frukost plingade det på hos min rumskamrat (detta var alltså innan vi var rumskamrater), han lite förvånat öppnar och möts av kompisen som hade skrivit till honom tidigare. Han stod där i trapphuset med ett par pilotglasögon och sa lite skrattande till min kompis om det inte var dags att göra något av hans barndomsdröm om att bli pilot snart. Min rumskompis fattade ingenting och svarade något i stil med ”öh… jo? eller?”. Hans kompis gav honom glasögonen och sa att han skulle behöva dem och sa att han ringt in honom sjuk på hans jobb idag. Min rumskompis blev då helt paff och frågade vad tusan han menade med det? Vadå ringt in honom sjuk?

Hans kompis började skratta och berättade att han hade en överraskning för honom och att han skulle klä sig färdigt och sen komma med ut. Väl ute hoppade de in i kompisens bil och började köra ut från stan där han bodde. Dom här två hade ju varit kompisar sedan barnsben så min rumskamrat var inte ett dugg orolig över vad som hände men var förjäkla nyfiken på vad hans kompis hade i görningen. Efter ett tag började de komma ut från stan och istället blev miljön mer öppna fält och ängar.

Efter ett tag till såg min rumskamrat ett torn sticka upp bland träden längre fram. När han berättade det för mig beskrev han det som ett torn som på typ en militärbas. Lite tid till gick och han kunde nu se tydligt att de var på ett flygfält, fullt med små flygplan för privat bruk och typ fallskärmshoppare i mängder. Nu trillade poletten ned för honom att hans kompis hade ordnat någon typ av att han skulle flyga flygplan!

När de kom fram hoppade de ur bilen. Min rumskamrat hann knappt fråga sin kompis om vilken flygplan de skulle flyga innan han hörde sitt namn ropas från andra sidan landningsbanan. Han tittar dit och får se en pilot som vinkade efter dem ståendes vid ett mindre flygplan bredvid en vimpel som det stod Flygupplevelse på. Nu behövde han inte fråga ens, han förstod att han skulle få spaka ett eget flygplan – något som han berättat om att han velat göra sedan han var liten för sin kompis.

Sagt och gjort så fick han flyga flygplan, spaka det själv och få världens genomgång av alla instrument och teknik m.m. av piloten. När jag fick höra det lät det riktigt häftigt!

Han sa att en helt vanlig dag blev världens bästa för att hans dröm gick i uppfyllelse. Något han inte hade tagit sig tid till att göra själv och kanske aldrig skulle ha gjort om det inte var för hans kompis.

Snacka om vän!