Skip to main content

Bilsporten har alltid varit en populär sport i Sverige och två av de mest framstående racingserierna i landet är HTCC (Historic Touring Car Cup) och STCC (Swedish Touring Car Championship).

Historic Touring Car Cup

HTCC är en racingserie som fokuserar på historiska touringbilar från 1966 till 1985. Det är en av de största racingserierna för historiska bilar i Sverige, och den har en lojal publik som uppskattar de klassiska bilarna och de hårda duellerna på banan. HTCC har tävlingar på många av de största racingbanorna i Sverige, inklusive Mantorp Park och Gelleråsen. Läs mer på HTCC.nu.

Swedish Touring Car Championship

STCC å andra sidan, är en modern racingserie som fokuserar på touringbilar. Serien grundades 1996 och har sedan dess blivit en av de mest populära racingserierna i Sverige. STCC har tävlingar på några av de största racingbanorna i landet, inklusive Anderstorp Raceway och Karlskoga Motorstadion. Serien har en lojal följarskara, och varje år lockar STCC tusentals åskådare till racingbanorna runt om i Sverige.

HTCC och STCC inverkan på bilsporten i Sverige

HTCC och STCC har båda en stor inverkan på bilsporten i Sverige. HTCC fokuserar på att bevara historiska touringbilar, och ger fansen en chans att se klassiska bilar tävla på banan. STCC å andra sidan, representerar en modernare form av racing och har bidragit till att höja standarden för touringbilsracing i Sverige.

Båda serierna har också hjälpt till att skapa en ny generation av racingfans. Tävlingarna på HTCC och STCC är mycket spännande och lockar människor i alla åldrar till racingbanorna. Båda serierna har också hjälpt till att höja profilen för bilsporten i Sverige, och har gjort det möjligt för landet att producera en rad framstående förare som har gått vidare till internationella racingserier.

Sammanfattningsvis är HTCC och STCC två av de mest framstående racingserierna i Sverige. Medan HTCC fokuserar på historiska touringbilar och bevarar det förflutna, representerar STCC en modernare form av racing som har bidragit till att höja standarden för touringbilsracing i Sverige. Båda serierna har en lojal följarskara och har hjälpt till att skapa en ny generation av racingfans.