I huvudet på Mikael - Chefskap eller ledarskap

Konstigt tänkte jag när frågeställningen eller snarare begreppen, chefskap eller ledarskap, dök upp för några år sedan, i min dåvarande chefs agenda. För mig är Chef en titel man får uppifrån och med det också mandat i en hierarkisk…

Värderingar - nonsens eller en förutsättning?

Flertalet företag använder sig av värderingar eller värdeord som en del i att skapa en positiv företagskultur och för att skapa ett attraktivt varumärke bl.a. för att attrahera och behålla duktiga medarbetare. Man är också medvetna…

Nystartat och mycket att tänka på…

Jag har under flera år funderat på att starta eget - för några veckor sedan tog jag steget! Det har varit spännande och jag har lärt mig massor i registreringsprocesserna hos bl.a. Bolags- och Skatteverket. Men nästa steg då? Hur skaffar…